Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Bagaimana Untuk Profit Selalu Dengan Indicator Ichimoku Kinko Hyo (Ichimoku Cloud)?

Bagaimana untuk profit selalu dalam trading? Salah satu caranya adalah dengan menggunakan indicator Ichimoku Cloud. Indicator Ichimoku Kinko Hyo ataupun lebih dikenali sebagai Ichimoku Cloud merupakan indicator yang cukup hebat kerana jika dapat memahami dengan mendalam tentang teknik penggunaan indicator ini, memang lebih mudah untuk trade selepas ini. Tak kira apa jua jenis trading, trade SAHAM, trade GOLD, trade FCPO, trade OIL dan trade FOREX, teknik penggunaan tetap sama. Cuma untuk dagangan 2 hala lagi mantap la. Naik turun makan tak abis. Ianya merupakan satu indicator yang versatil dimana kita boleh tentukan aras sokongan dan rintangan yang kuat, melihat momentum harga, dan juga trading signal iaitu buy signal ataupun sell signal. Ichimoku Cloud ini dapatlah diterjemahkan sebagai "one look equilibrium chart". Dengan sekilas pandang, trader dapat lihat potensi keseluruhan sesuatu kaunter. Jadi, lebih mudah dan lebih cerah mata melihat chart jika dapat memahami sepenuhnya penggunaan indicator hebat ini. Boleh tengok dan predict masa depan chart jugak.

Untuk belajar tentang teknik lengkap penggunaan indicator Ichimoku Cloud ini, saya ada sediakan 2 video tapi untuk tonton kena subscribe dulu. Harga untuk access tonton video selama satu bulan adalah RM150 sahaja. Jadi boleh ulang-ulang tonton sampai faham. Untuk tonton video dan mendapat access 1 bulan, boleh KLIK SINI UNTUK SUBSCRIBE VIDEO. Video akan ditonton di private view youtube. Jadi boleh tonton dimana-mana sahaja. Asalkan ada internet.

Video apa yang akan dapat ditonton untuk bayaran sebanyak RM150 ni?

Video Pertama.

The Power and The Art of Ichimoku Kinko Hyo (cloud). Penerangan lengkap dari sangat basic ke sangat advanced. Video duration 1 jam 39 minit 56 saat. Detail tentang video boleh baca dekat bawah ni:

Video Kedua. 

Chart Pattern based on Ichimoku Cloud. Bagaimana nak lukis chart pattern, aras target, teknik entry dan exit berdasarkan chart pattern. Selain itu, ada soalan yang selalu muncul bila guna ichimoku "kenapa bila dah muncul awan hijau di hadapan tapi kaunter junam?".. ada jawapan dalam video ni. Video duration 45 minit 25 saat.

Ada satu lagi pakej untuk menambahkan lagi kehebatan dan kepoweran dalam teknik trading iaitu dengan Teknik Trade Naked Chart : The Power of Mega Volume.

Yuran tontonan dan pembelajaran adalah sebanyak RM200 sahaja. Jadi boleh ulang-ulang tonton sambil praktik dan berlatih sampai betul-betul mahir. Untuk langgan, boleh isi FORM INI.

Teknik Trade Naked Chart : The Power of Mega Volume. Bagaimana nak setup aras support, resistance, sambutan dan target yang tepat dan ngam-ngam sentuh? KLIK SINI untuk baca penerangan lengkap. Selain daripada guna ichimoku, boleh guna teknik mega volume ni. Banyak jugak la akan dapat belajar dalam video ni. Video duration 1 jam, 21 minit dan 29 saat.

Pembelajaran menarik dan teknik yang hebat jika dapat memahami tentang indicator Ichimoku Kinko Hyo (Ichimoku Cloud). Macam sy cakap di awal tadi, tak kira apa jua jenis trading, trade SAHAM, trade GOLD, trade FCPO, trade OIL dan trade FOREX, teknik penggunaan tetap sama. Cuma untuk dagangan 2 hala lagi mantap la. Naik turun makan tak abis.

Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Pengalaman Sukar dan Susahnya Berurusan Dengan RHB Bank

Penerangan dan Kajian Market Depth

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth