Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Apa kelebihan buka akaun CDS UOB? Sy terangkan didalam entry kali ini kelebihan dan juga cara-cara untuk buka akaun CDS UOB. Boleh buka dengan sy. Nanti akan masuk dalam channel klien under sy. Untuk cara buka akaun CDS UOB dan juga kelebihan platform CDS UOB, boleh tonton video dibawah ini ya. Selebihnya boleh scroll ke bawah untuk baca :

 Jemput LIKE Facebook Page saya ya :
 

Apakah kelebihan membuka dan menggunakan akaun trading UOB Kay Hian?
1. Bayaran transaksi yang rendah (Low transaction fees) (dari 0.1% atau minimum RM8)
2. FREE premium live chart (worth more than RM300 per annum). Cuma buat masa ni hanya available untuk mobile version.
3. Auto stop loss function - Membantu untuk tingkatkan profit dan kurangkan risiko / loss.
4. Boleh trade oversea market (HK, Shanghai, Shenzhen, US, SG, MY) dengan kos transaksi yang RENDAH dan TIADA bayaran tersembunyi. 
5. Multinational research reports are available.
6. Stock analysts seluruh dunia dan boleh join free classes / webinar / seminar setiap bulan.
7. Multiple fundamental and technical functions.
8. Bayaran transaksi (brokerage fee) boleh dikurangkan dengan reward point. 
9. 2.3% annual interest for your money inside your trust account

Bahasa rojak. Asal boleh faham ok la tu ya. Untuk kelebihan lain boleh baca sini ya. 

1) Kelebihan Platform Akaun CDS UOB

2) Cara Trade Saham Dengan Phone Guna ChartGenie UOB

Berapakah Brokerage / Transaction Fee UOB CDS?

Cash account
0.1% flat or RM 8 min

Collateral account
3 times limit on cash
2 times on shares

0.1 intraday
0.2 over RM100k carry forward
0.3 under RM100k carry forward
or RM8 min

T7 account same rate as collateral account. Plus 0.3% DF fees if drag more than 3 days.
(Advantage able to swing longer to 8 days)

Foreign trading rate
0.42% under RM100k
0.3% over RM100k

There is Min rate.

Apakah Dokumen yang diperlukan untuk buka akaun CDS UOB?

1) Salinan Kad Pengenalan (IC), depan dan belakang satu page

2) Bank akaun statement 2 bulan. Satu salinan. Bank tak perlu ada banyak duit. Sbb untuk kegunaan semasa buat withdrawal dan jika ada bayaran dividen dan bonus

3) Bayaran RM9 untuk bayaran stamping.

IKLAN

Bagaimana cara nak buka akaun CDS UOB?

Sekarang boleh buka secara online je. Panjang nak explain ni. Sila follow langkah demi langkah ya. Kalau ada part yang tak faham boleh tanya di telegram ya. Ni nombor phone sy : 012-6907705

1) Klik link berikut untuk buka akaun secara online : https://cob.utrade.com.my/openaccount

2) Kemudian akan muncul window seperti dibawah. Baca satu persatu dan sediakan siap-siap. 

Ada 5 step yang perlu ditempuhi. Ini step yang pertama. Supporting dokumen. W-8Ben Form tu download, print dan isi. Tulis dibahagian nama dan sign sahaja. Lain-lain dlm form tu tak perlu isi. Sehelai je form ni. Buat bayaran RM9 ke akaun yang disediakan untu bayaran stamping. Scroll bawah sambungan macam kat bawah ni.
 
Untuk bahagian Servicing Banch ni, sudah pre filled, so, tak perlu edit. Years of knowing dealer isi 1 year. Promo code, tak perlu isi. Biasa sahaja. How do you know tu pilih Google pun ok. Untuk surirumah atau student klik sample cara nak isi. Tak bekerja pun boleh buka akaun cds, asalkan umur 18 tahun dan keatas.  



Seterusnya, pilih jenis akaun. Ada dua pilihan. Colleterised Account (akan dapat limit trade 2x or 3x dari modal yang kita masukkan dlm cds, tapi kena T3 kena pickup or force selling). Cash Upfront (trading limit berdasarkan berapa amaun yang kita masukkan ke dalam akaun cds). Kemudian, pilihan samada nak buka akaun syariah atau tidak. (kalau buka akaun syariah, tak boleh beli kaunter tak syariah. kalau tekan buy pun akan kena reject. jadi lebih mudah nak control dari terbeli kaunter saham tak syariah, cuma masalahnya, kalau pilih syariah akaun tak boleh trade foreign market (US stock, Singapore, Hong Kong). So, kalau minat nak trade US stock, klik No. Settlement pilih "in MYR Currency" lebih mudah. Untuk Live Foreign Market Data, klik No dulu. Nanti kemudian boleh request sbb live data kena bayar. Dah isi semua, klik "Proceed To Next Section".

Kemudian akan ke window seperti diatas. Step no. 2. Isi mana yang berkenaan ya.

Sambungan. Isi alamat residence type, contact number dan email address. Pastikan no telefon dan email isi betul-betul ya. Jangan silap isi sebab nanti UOB akan send email dan contact melalui phone boleh akaun dah siap atau kalau ada apa-apa kesilapan. Kemudian klik "Proceed To Next Section"

Kemudian akan keluar window seperti diatas. Isi mana yang berkenaan. 

Untuk soalan ni, pilih No dan pilih No TIN is required.
Scroll bawah masukkan Banking Data. Kemudian klik "Proceed To Next Section"

Kemudian akan muncul window ini. Step no. 4. Isi mana yang berkenaan.

Scroll bawah ada bahagian dia tanya ada commitments with any financial institution? kalau ada, klik yes dan isi commitment type dan juga total value facilities. Untuk soalan bawah sekali tu klik "YES". Then, klik "Proceed To Next Section" untuk step no. 5 dan yang terakhir.

Untuk step no. 5, File Upload. Pastikan dah scan semua dalam bentuk file pdf dan klik pada kotak untuk upload.

Scroll lagi ke bawah. Akan jumpa ni. Upload jugak. W-Ben form tu download, print, isi (nama dan sign sahaja), kemudian scan dan upload. Electronic signature pun sign di atas kertas A4 putih. Ambil gambar dan upload. Kemudian scroll ke bawah lagi. 


Akan jumpa bahagian "Acknowledgement and Declarations". Tick je semua kotak sampai bawah. Ada banyak jugak kena tick.
Last sekali lepas abis tick kotak, akan jumpa "Submit My Application". Lepas klik ada terima acknowledgent seperti dibawah. Nanti SCREENSHOT dan send kepada sy di whatsapp or telegram ke nombor phone ini : 012-6907705. Sertakan juga NAMA PENUH dan juga NOMBOR KAD PENGENALAN ya untuk rekod sy dan UOB. Bila dah siap akaun dan terima email dari UOB pun nanti hubungi saya ya. Nanti sy send link channel telegram support "Ichivergence Member" untuk semua yg bukak akaun dengan sy. Banyak boleh belajar dalam channel tu.

Ok panjang lebar dah ni. Kalau ada apa2 problem nak tanya boleh juga whatsapp dan telegram sy ya. Or boleh juga komen kat bawah. Terima kasih. 

Iklan, Jika berminat untuk pelajari Pakej Lengkap Belajar Analisis Teknikal, boleh klik pada image di bawah :



Ulasan

  1. nak buka cds uob dah x perlu reg bursa anywhere dulu ke?

    BalasPadam
  2. saya baru buka akaun. blom pernah trade lagi kt sini. mcm mn nk pilih kaunter yg sesuai utk swing mcm sy yg bekerja ni

    BalasPadam
  3. Salam cikgu, saya tersangkut dnex dkt 0.975. Ade potensi utk kembali ke harga trsbt?

    BalasPadam

Catat Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Pengalaman Sukar dan Susahnya Berurusan Dengan RHB Bank

Penerangan dan Kajian Market Depth

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth