Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Teknik Trade Mudah Dengan Candlestick

Candlestick merupakan perkara paling penting didalam membuat analisis teknikal chart. Ini kerana cnadlestick mewakili ringkasan pergerakan harga iaitu nilai harga dibuka, harga tertinggi, harga terendah dan harga ditutup. Candlestick juga menunjukkan pengaruh buyer dan seller samaada mempunyai penguasaan untuk menolak naik atau menolak turun atau mendatar. Candlestick juga mewakili pelbagai emosi trader didalam pembentukkannya. Jadi, memang sangat penting untuk memahami potensi yang ada pasa setiap candlestick. Terdapat lebih dari 70 pattern candlestick samada dari kumpulan "reversal" atau "continuation". Jadi sangat banyak pattern kalau nak ingat semua. Saya ada publish satu video youtube sebelum ini yang bertajuk "11 Pattern Candlestick Yang Biasa Jumpa dan Mempunyai Pengaruh Kuat Ke Atas Gerakan Semasa Chart". Boleh klik pada tajuk untuk tonton. Semoga bermanfaat. Dapat faham 11 pattern candlestick ini pun dah ok, boleh jana profit. 

Selain itu, saya juga ada publish video terbaru yang bertajuk "Teknik Mudah Trade Dengan Candlestick : Tidak Perlu Hafal Nama dan Jenis Pattern". Ya, ada cara yang mudah lagi bagus kan? Sebab semua candlestick konsepnya sama. Dapat faham tentang konsep pergerakkan dan pengaruh candlestick lebih mudah untuk buat analisis teknikal chart dan melihat potensi gerakan halatuju chart. 


 Semoga bermanfaat dan lebih jelas mata melihat potensi pergerakkan chart.



Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Pengalaman Sukar dan Susahnya Berurusan Dengan RHB Bank

Penerangan dan Kajian Market Depth

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth