Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Belajar Trade Saham Secara One to One

Jika berminat untuk belajar trade saham secara on to one, boleh sertai sesi personal coaching yang dianjurkan oleh team tekniktrade.com. Kadang-kala belajar secara one to one lebih mudah faham dan lebih selesa untuk bertanya soalan dan berbincang. Terdapat dua pilihan untuk sesi belajar trade saham secara one to one (personal coaching) ini. Jadi, boleh pilih sesi pembelajaran mengikut keselesaan anda. Sesi pembelajaran secara online zoom webinar untuk yang tinggal jauh dan jika tinggal berdekatan dengan Putrajaya, Kajang, Bangi, Dengkil atau boleh datang ke Desa Putra, boleh la belajar secara bersemuka face to face.

Apakah dua pilihan pakej untuk sesi belajar trade saham secara one to one (personal coaching) seperti yang disebut diatas? 

Pilihan 1

Sesuai untuk yang baru hendak belajar trade saham atau untuk yang sudah trade saham tapi nak belajar tentang analisis teknikal chart. Pelajari juga tentang teknik untuk menggaris aras sokongan dan rintangan yang tepat, setup trading plan dan teknik entry, hold serta sell untuk maksimumkan profit dan minimumkan loss.

Sesi ini terbahagi kepada pembelajaran dan perbincangan serta akan ada sesi Live Trade untuk belajar teknik trade saham secara Live semasa pasaran sedang dibuka. Jadi lebih jelas untuk melihat pergerakan kaunter. Anda juga akan terima 3 video pembelajaran yang boleh diulang tonton sehingga betul - betul faham.

Untuk maklumat lanjut dan pendaftaran, boleh klik pada link di bawah ini ya. 

Pendaftaran Personal Coaching Pilihan 1

 

 

 

 

Pilihan 2

Bagi yang sudah biasa trade, tapi selalu loss dan jarang sangat profit. Kalau profit pun sikit je berbanding kalau loss mesti besar. Boleh sertai sesi pilihan 2 ini ya. Kita bongkarkan bersama masalah yang dihadapi dan penyebab kepada situasi yang berlaku. Setelah mengenalpasti masalah, perbaiki dan seterusnya mantapkan teknik trade

Untuk sesi ini akan ada sesi pembelajaran dan perbincangan serta sesi live trade, Selain itu, anda akan terima satu video pembelajaran yang bertajuk "Teknik - Teknik Trade Yang Mudah dan Berkesan Untuk Profit Dalam Trade Saham". Ada lebih kurang 13 teknik trade yang boleh dipelajari. 

Untuk maklumat lanjut dan pendaftaran, boleh klik pada link di bawah ini ya. 


Pendaftaran Personal Coaching Pilihan 2

 


Jemput sertai sesi belajar trade saham secara one to one (personal coaching) anjuran TeknikTrade.com. Sangat bermanfaat. Selepas selesai sesi private coaching, anda boleh sertai group support bersama peserta yang lain dimana anda boleh share chart kajian untuk disemak dan dibincangkan. Minimumkan kerugian dalam trading saham dengan menambah dan mantapkan ilmu trading.

Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Penerangan dan Kajian Market Depth

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Pengunaan Indicator Untuk Entry dan Exit Kaunter Saham

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth