Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Pakej Lengkap Belajar Analisis Teknikal

Jika anda berminat untuk menceburi dunia trading dan bergelar sebagai seorang trader, perkara yang paling penting untuk dipelajari ialah tentang analisis teknikal. Tanpa ilmu tentang analisis teknikal sukar untuk anda bertahan dan akan selalu kerugian. Ini kerana, tanpa analisis teknikal, anda membuat belian sesuatu kaunter saham tanpa ada apa-apa panduan. Mungkin anda boleh follow signal buy call, tapi buy call pun selalu terciduk jugak. Lagipun buy call haram disisi undang-undang melainkan daripada broker house dan mereka yang bertauliah. 

Analisis teknikal merangkumi proses kajian dan analisis chart. Didalam membuat kajian dan analisis, antara yang anda perlu tahu tentang trendline, bagaimana untuk garis aras sokongan (support) dan aras rintangan (resistance), menyediakan trading plan, menggunakan indicator - indicator chart sebagai alat bantuan analisis, mengetahui tentang signal buy (dimana kawasan belian) dan juga signal sell (dimana kawasan jualan), cara scan kaunter, kiraan risk reward ratio serta tentang money management. Banyak yang perlu belajar dan ketahui kan?  Duit modal susah nak cari, jadi kena pastikan boleh maksimumkan keuntungan dan minimumkan kerugian. Rugi itu pasti dalam trading. Tapi, boleh diminimumkan. 

Untuk belajar tentang analisis teknikal, anda boleh subscribe pakej lengkap video pembelajaran dan pemantapan ilmu Analisis Teknikal di laman web tekniktrade.com. Anda akan terima dua video pembelajaran berdurasi lebih kurang 3 jam 30 minit dan 1 jam 30 minit. Hampir 5 jam keselurhan pembelajaran. Banyak yang boleh belajar dan boleh ulang - ulang tonton sampai betul - betul faham. Maklumat lanjut tentang pakej lengkap belajar Analisis Teknikal ini, boleh tonton video dibawah ini :

Jika berminat untuk subscribe, boleh KLIK DISINI ya. Semoga bermanfaat.

Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Penerangan dan Kajian Market Depth

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth