Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Kenali Candlestick Pattern Yang Beri Kesan Besar Pada Gerakan Semasa Chart

Sebagai seorang trader, wajib untuk kita fahami tentang pembentukkan candlestick, candlestick pattern, maksud untuk setiap candlestick pattern dan potensi arah tuju gerakan chart berdasarkan pembentukkan candlestick semasa. Cuma kalau nak belajar, fahami dan hafal kesemua pattern candlestick yang ada, rasanya agak mustahil kerana terdapat lebih 80 candlestick patterns. Jadi, untuk jalan pintas, cukup untuk kita tahu tentang candlestick yang mempunyai pengaruh yang kuat dalam mengawal gerakan semasa chart. Candlestick peneraju ini juga dikenali sebagai Reference Candle (candle rujukan). Selain daripada reference candle, terdapat pattern candlestick yang biasa terbentuk dan selalu kita nampak pada chart tetapi dalam masa yang sama berikan pengaruh atau kesan yang kuat kepada gerakan semasa chart. 

Untuk pelajari dan kenali candlestick pattern ini, sy ada sediakan satu video yang bertajuk "11 Pattern Candlestick Yang Biasa Jumpa dan Mempunyai Pengaruh Kuat Ke Atas Gerakan Semasa Chart",  boleh tonton video dibawah: 

Semoga perkongsian video di atas bermanfaat dan sedikit sebanyak menambah ilmu rakan - rakan yang menonton tentang candlestick patterns, Seterusnya jika ingin mempelajari secara lebih mendalam tentang fungsi dan pengaruh reference candle, teknik trade dengan candlestick dan teknik trade kaunter IPO yang menguntungkan, boleh subscribe video pembelajaran dan pemantapan ilmu teknik trade dengan candlestick dan candlestick patterns di bawah ini : 

Semoga bermanfaat dan jemput subsribe ya, Pasti berbaloi.Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Penerangan dan Kajian Market Depth

Website Baru TeknikTrade.com

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth