Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Koleksi Video Teknik Trade Advanced

Saya ada publish banyak video tentang teknik trade, cara-cara penggunaan indicator-indicator chart, teknik analisis chart, risk reward & money management, fundamental analysis dan beberapa video analisis chart kaunter saham di Youtube Channel saya. Boleh KLIK SINI untuk tonton video-video di Youtube channel saya. Semoga sedikit sebanyak dapat belajar sesuatu dan memberikan manfaat kepada rakan-rakan trader yang menontonnya. Kebanyakkan video sesuai untuk pelbagai jenis trading samada saham, forex, oil, FCPO dan crypto. Jadi tidak terhad pada trader saham semata-mata. Ini kerana, seperti pengunaan indicator, sama je penggunaannya untuk semua platform trading. 

Akan tetapi ada beberapa video teknik trade advanced yang sy publish untuk tontonan berbayar. Jika ingin menonton dan mempelajari kandungan video perlu bayar amaun yang ditetapkan dan akan mendapat access tontonan dari Youtube. Jadi boleh ulang-ulang tonton dan belajar sampai faham. Berikut adalah video-video untuk access berbayar :

The Power and The Art of Ichimoku Kinko Hyo (cloud). Penerangan lengkap dari sangat basic ke sangat advanced. Video duration 1 jam 39 minit 56 saat

Chart Pattern based on Ichimoku Cloud. Bagaimana nak lukis chart pattern, aras target, teknik entry dan exit berdasarkan chart pattern. Selain itu, ada soalan yang selalu muncul bila guna ichimoku "kenapa bila dah muncul awan hijau di hadapan tapi kaunter junam?".. ada jawapan dalam video ni. Video duration 45 minit 25 saat.

Yuran tontonan dan pembelajaran dua video Ichimoku diatas ni untuk access 1 bulan adalah sebanyak RM150 sahaja. Jadi boleh ulang-ulang tonton sambil praktik dan berlatih sampai betul-betul mahir. Untuk langgan, boleh isi KLIK DISINI.

 


Teknik Trade Naked Chart : The Power of Mega Volume. Bagaimana nak setup aras support, resistance, sambutan dan target yang tepat dan ngam-ngam sentuh? Video duration 1 jam, 21 minit dan 29 saat. Untuk pakej tontonan dengan video Ichimoku, yuran access adalah sebanyak RM200. KLIK SINI untuk subscribe.

Jika ingin menonton video Teknik Trade Naked Chart ini sahaja, yuran access adalah sebanyak RM99 untuk 1 bulan tontonan. KLIK SINI untuk sucscribe.  


Teknik Trade Divergence (Setup Saukkan DiDasar Dengan Hasil Profit Lumayan). Yuran Access sebanyak RM100 untuk access tontonan selama 1 bulan. Jadi boleh ulang-ulang tonton sampai faham. Untuk subscribe video, boleh KLIK SINI ya.  

Untuk teknik entry dan exit yang mantap, seeloknya kalau divergence dikombinasikan dengan Ichimoku, memang tambah jelas nak trade. Jadi, kalau berminat nak subscribe pakej pembelajaran Ichimoku Cloud dan Teknik Trade Divergence, juga dikenali sebagai Setup Ichivergence yuran access adalah sebanyak RM250 sahaja. Akan terima 3 video + 1 video gabungan setup Ichimoku + Divergence. Untuk subscribe video untuk pakej ini, boleh KLIK SINI ya.

Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Penerangan dan Kajian Market Depth

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Pengunaan Indicator Untuk Entry dan Exit Kaunter Saham

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth