Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Review Halatuju Chart Gold dan Analisis Chart Kaunter Related Gold Di Bursa Malaysia

Akibat daripada peperangan yang meletus diantara Rusia dan Ukraine, harga-harga komoditi seperti minyak, besi dan gold (emas) melonjak dan mencanak naik. Jadi, adakah dengan lonjakkan harga ini akan memberikan kesan dan tempias kepada kaunter yang berkaitan dengan komoditi tersebut? Untuk entry blog pada kali ini sy akan kongsikan tentang komoditi gold (emas). Kemana halatuju yang seterusnya dan juga analisis dan review kaunter-kaunter yang berkaitan dengan emas di Bursa Malaysia. Kembali ke tajuk utama entry ini iaitu halatuju chart Gold. Pertamanya kita tengok chart Gold, kemanakah halatuju dan pattern semasa? Kat bawah ni adalah Gold Futures Chart

Daripada chart diatas dapat kita lihat Gold membuat aras all time high pada bulan Ogos 2020 pada harga tertinggi di aras 2122.70. Masa ni memang kaunter related gold di Bursa Malaysia melonjak-lonjak naik dan sangat strong bullish. Lepas tu, harga emas kembali turun begitu juga dengan kaunter berkaitan emas. Dapat kita lihat harga telah breakout intermediate DTL pada 14 Feb 2022. Aras rintangan terdekat adalah di 1977.60 dan harga ditutup pada last candle iaitu pada dagangan 4 March 2022 adalah di 1966.60. Jadi, jangkaan untuk hari dagangan seterusnya, akan menguji aras rintangan 1977.60 dan sekiranya berjaya dipecahkan dah bertahan diatas 1977.60 daripada bocor, halajutu seterusnya akan menguji aras rintangan harga all time high sebelum ini di 2122.70. Jadi, adakah kaunter-kaunter related gold di Bursa Malaysia membuat gerakan yang sama? Terdapat 5 kaunter berkaitan emas iaitu Pohkong, Tomei (tidak syariah), Bahvest, Muiprop dan Nice. Untuk halatuju dan analisis terkini gerakan harga emas, boleh KLIK SINI ya. Semoga bermanfaat.

Jemput LIKE Facebook Page saya ya :
 

IKLAN. Dapatkan video - video pembelajaran teknik trade yang lengkap dari basic sehingga advanced. Pasti berbaloi untuk dipelajari. Boleh ulang - ulang tonton sehingga betul - betul faham.


Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Penerangan dan Kajian Market Depth

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Pengunaan Indicator Untuk Entry dan Exit Kaunter Saham

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth