Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Kaunter - Kaunter Besi Di Bursa Malaysia Dan Analisis Chart

Untuk melihat turun naik harga besi dan potensi gerakan kaunter besi di Bursa Malaysia, kita akan refer commodity Metal dengan melihat chart Aluminium, Copper dan Zink kebiasaannya. Untuk trade kaunter commodity memang kena refer chart harga commodity untuk lihat halatuju semasa dan halatuju jangka sederhana dan panjang. Sama juga dengan commodity lain seperti Emas, Minyak, Sawit dan sebagainya. Gerakan harga biasanya berkait rapat dengan catalist, news dan isu-isu semasa. Berikut adalah harga semasa untuk commodity Metal pada 4 March 2022, setakat jam 10.30pm. 

Menghijau je semua

Chart Aluminium Monthly. Strong bullish. All time high.

 

Zinc pun breakout all time high. Kaunter weekly. Memang sangat strong bullish skrg ni.

IKLAN. Dapatkan video - video pembelajaran teknik trade yang lengkap dari basic sehingga advanced. Pasti berbaloi untuk dipelajari. Boleh ulang - ulang tonton sehingga betul - betul faham.

Apa nama kaunter besi atau kaunter yang berkaitan dengan besi di Bursa Malaysia? Ada banyak jugak. Berikut adalah kaunter-kaunter besi dan berkaitan. Boleh la kaji mengkaji kaunter yang berminat. Cuma kalau nak kaunter yang laju dan aktif, pilih la kaunter-kaunter besi yang popular dan selalu disebut ramai.

Semoga bermanfaat. 

Iklan, Jika berminat untuk pelajari Pakej Lengkap Belajar Analisis Teknikal, boleh klik pada image di bawah :
Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Penerangan dan Kajian Market Depth

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth