Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Teknik Trade Divergence Bagus Untuk Di Pelajari

Kenapa tajuk Teknik Trade Divergence Bagus Untuk Di Pelajari? Kenapa "BAGUS"? Pertama sekali sebelum menjawab persoalan itu, kena tahu apa itu divergence? Terdapat dua jenis divergence iaitu bullish divergence dan juga bearish divergence. Apa itu divergence? Divergence adalah kejadian dimana pergerakkan harga tidak selari atau seiringan dengan pergerakan volume dan indicator. Apabila pergerakan tidak seiringan jika kita memahami tentang gerakan divergence ini kita boleh ambil peluang untuk entry sesuatu kaunter sebab boleh nampak boleh naik selepas itu ataupun exit dan elakkan dari masuk sebab boleh nampak akan junam selepas itu. 

Jemput LIKE Facebook Page saya ya :
 

Ok sebenarnya lebih senang lukis dari buat karangan sbb karangan 1000 patah perkataan pun kadang-kadang mesej yang ingin disampaikan tetap kurang jelas. Jadi, beginilah keadaannya kaunter divergence. Ada dua contoh iaitu bullish divergence dan juga bearish divergence :

Boleh nampak dengan jelas kan? kalau kita dapat detect kaunter yang buat bullish divergence hasilnya memang lumayan. Entry pun biasanya di tapak. Jadi risk reward ratio memang sangat berbaloi. Begitu juga dengan bearish divergence, jika kita dapat kenalpasti kaunter yang buat bearish divergence takde la kita nak kejar harga ataupun jika tengah hold kaunter tu boleh la ready untuk secure profit terlebih dahulu. Daripada image diatas dan penerangan ni setuju tak Teknik Trade Divergence Bagus Untuk Di Pelajari. Bukan hanya sesuai untuk trade chart saham akan tetapi untuk semua platform seperti kripto, oil, gold, fcpo, forex dan sebagainya. Jika pasaran dua hala seperti oil, fcpo dan forex keuntungan pasti lebih berlipat ganda sebab dua-dua divergence pun boleh profit. 

Persoalannya bagaimana nak trade dengan kaunter divergence ni? Untuk menjawab persoalan itu, jemput subscribe video sy tentang Teknik Trade Divergence (Setup Saukkan DiDasar Dengan Hasil Profit Lumayan). Boleh ulang-ulang tonton sampai faham. Untuk subscribe video, boleh KLIK SINI ya.  


Kita belajar mcmmana setup untuk entry divergence jadi baru boleh profit dengan lebatnya. Yang penting entry di support. Saya akan kongsikan setup divergence time frame 30 minit jadi sesuai juga bagi sesiapa yang berminat untuk FIFO, Intraday atau hold kaunter beberapa hari. Teknik trade dan setup divergence ini bukan sahaja sesuai untuk trade chart saham tapi boleh juga digunakan untuk trade chart Forex, FCPO, Oil, Gold dan Kripto. Jadi memang berbaloi untuk pelajari dan subscribe video teknik trade divergence ni. 

Iklan, Jika berminat untuk pelajari Pakej Lengkap Belajar Analisis Teknikal, boleh klik pada image di bawah :




Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Penerangan dan Kajian Market Depth

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth