Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Indicator RSI Updated TradingView - Nampak Macam Menarik Sebab Signal Lebih Jelas

Baru-baru ini TradingView ada membuat update terbaru untuk indicator RSI atau nama penuhnya Relative Strength Index. Indicator ini merupakan indicator dibawah kumpulan momentum. Jadi, untuk melihat momentum sesuatu kaunter boleh la guna RSI. Ok, apa update terbaru indicator RSI ni di Tradingview?

Jemput LIKE Facebook Page saya ya :
 

Updated terbaru ada pertambahan Moving Average pada indicator RSI. Jadi nanti akan ada 2 line. So, lebih mudah untuk melihat signal entry dan exit di persilangan dua line.

Jika sebelum ini RSI hanya satu line, kini telah dua line. Jadi lebih mudah untuk kaji dan analisis chart.

Untuk penerangan lebih lanjut tentang teknik trade dengan RSI Updated ini beserta setting boleh tonton video ini ya:


Untuk belajar tentang teknik trade menggunakan Indicator Relative Strength Index (RSI) - Basic To Advanced dengan penerangan dan pemahaman yang lebih mendalam dan panjang lebar, serta teknik trade dengan RSI Divergence (setup gerakan tersembunyi) boleh subscribe video di bawah ini ya:

 

Semoga perkongsian ini bermanfaat dan semoga berjaya didalam dunia saham ya. Jika teknik dan pemahaman yang betul, pasti boleh berjaya.

Iklan, Jika berminat untuk pelajari Pakej Lengkap Belajar Analisis Teknikal, boleh klik pada image di bawah :Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Pengalaman Sukar dan Susahnya Berurusan Dengan RHB Bank

Penerangan dan Kajian Market Depth

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth