Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Review dan Analisis Halatuju Bitcoin (BTCUSD)

Review dan analisis halatuju Bitcoin (BTCUSD). Sekali sekali tengok kripto pulak akibat kemurungan dan kemenungan kaunter saham juga KLCI. Review dan analisis ini hanyalah berdasarkan analisis teknikal iaitu analisis chart Bitcoin semata-mata tanpa mengambil kira news atau catalyst. Semoga dapat belajar sesuatu dari analisis ini dan memberikan manfaat. 

Berikut adalah video untuk review dan analisis halatuju Bitcoin (BTCUSD). Sebelum tekan buy, kena tau jugak kat area mana nak tekan. Jangan main tekan je. Nanti buat rugi je. Jemput la tonton ya. Semoga bermanfaat. Jemput like video, subscribe channel dan share video pada rakan yg lain ya.

 


Ok, mcmmana nak trade atau beli / jual kripto ni? Salah satunya adalah dengan menggunakan platform LUNO. Kalau berminat nak buka akaun LUNO, boleh klik link ni ya:

https://www.luno.com/invite/X3VP8C

Deposit and buy MYR 250 in BTC (Luno exchange not included)

We both get MYR 25.00 free BTC

Ya, kalau nak dapatkan free RM25.00 BTC, klik link registration di atas ya. 

Ini merupakan platform LUNO jika berminat nak berjual beli Kripto. Cuma ada 5 je buat masa ni. BTC. ETH, XRP, BCH dan LTC sahaja. Belian dengan modal serendah RM50. Tapi kalau nak percuma RM25, kena mula dengan modal RM250 la. Boleh la cuba-cuba.


Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Penerangan dan Kajian Market Depth

Website Baru TeknikTrade.com

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth