Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Episod 2 - Kajian Candlestick : San-Ku Tripple Gap Pattern

Kadang-kadang kita akan jumpa kaunter yang momentum terlalu kuat mungkin akibat daripada good news, good rumors ataupun sekadar gorengan. Dalam masa yang terdekat kita dapat jumpa candlestick stong bullish (hijau besar) berserta dengan gap up. Daripada keadaan ini wujudlah satu pattern candlestick yang di beri nama San-Ku Tripple Gap Candlestick Pattern. Peringatan kepada diri sendiri dan kepada semua rakan trader, jika terjumpa dengan pattern ini berhati-hatilah. Jangan terlalu ghairah mengejar harga dan keuntungan. Sekali dia libas, terus lemah lutut lalu termenung dan terbaring menatap putaran kipas di siling. Dibawah ini saya sertakan beberapa contoh kaunter yang memenuhi syarat pattern ini. Memang dia punya menung makan bulan. Ada yang makan tahun lamanya tak naik-naik dah. (Disclaimer : Contoh chart dan kaunter adalah sekadar kajian dan pembelajaran)

San-Ku Tripple Gap Pattern

 Jemput LIKE Facebook Page saya ya :
 

Contoh-contoh calon yang telah graduate dengan jayanya :


 

 

Boleh nampak kan betapa kejamnya pattern ini? Jadi berhati-hatilah ya. Dua contoh dekat bawah ni, kurang kuat lompatan gapnya, tapi mungkin boleh juga diambil perhatian:


Semoga bermanfaat dan jika rasa bermanfaat jemput-jemput la share dengan rakan-rakan trader yang lain ya. Terima kasih. Jumpa lagi di lain episod kajian candlestick.

Lain-lain entry tentang candlestick :

Episod 1 - Kajian Candlestick : Penting Untuk Difahami

https://tradermarhaen.blogspot.com/2021/06/episod-1-kajian-candlestick-penting.html

The Original Eight Candlestick : 

https://tradermarhaen.blogspot.com/2021/07/the-original-eight-candlestick.html

Episode 3 - Kajian Candlestick : Reference Candle

https://tradermarhaen.blogspot.com/2021/07/episod-3-kajian-candlestick-reference.html 

Untuk belajar dengan lebih mendalam tentang Teknik Trade Dengan Candlstick dan Candlestick Pattern, boleh subscribe video pembelajaran dan pemantapan ilmu dengan klik pada image di bawah ini ya: 


Iklan, Jika berminat untuk pelajari Pakej Lengkap Belajar Analisis Teknikal, boleh klik pada image di bawah :


Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Penerangan dan Kajian Market Depth

Website Baru TeknikTrade.com

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth