Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Selamat Tahun Baru 2021

Selamat tahun baru 2021 kepada semua rakan-rakan trader. Semoga tahun 2021 ini memberikan lebih banyak kejayaan dan keuntungan dalam kita berdagang saham. Buat postmortem pencapaian kita sepanjang tahun 2020 yang baru meninggalkan kita. Apa kesilapan yang kita lakukan, teknik apa yang paling berjaya, apa pelajaran dan pengajaran yang dapat kita pelajari sepanjang tahun 2020, rugikah kita? kalau rugi berapa banyak. Untungkah kita, kalau untung berapa banyak. Berbaloi tak masa dan modal yang dihabiskan sepanjang tahun 2020? 

Hari ini semak semula portfolio CDS. Apa yang perlu dilakukan? kalau banyak kaunter merah, apa langkah seterusnya? nak cut loss atau nak average down? Kalau tengah hijau, sampai aras mana kita sanggup untuk simpan? kalau nak tunggu patah trendline, maybe akan kurang profit. So, tentukan matlamat dan arah tuju dalam bersaham. Pastinya azam tahun baru adalah nak buat profit banyak-banyak dalam bersaham kan? takkan azam nak loss pulak. So, mcmmana nak capai azam tahun baru tu? Pastinya perlu rajin berusaha, belajar dan mengkaji kaunter tanpa jemu ya. Pasti boleh berjaya. Sy doakan semua rakan-rakan trader yang membaca entry ni berjaya menjana profit sebanyak mungkin dan sentiasa konsisten dalam berdagang saham. Good luck & all the best. 



Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Penerangan dan Kajian Market Depth

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth