Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

Teknik Trade Yang Mudah dan Meyakinkan

Terdapat pelbagai jenis teknik trade diluar sana, ada teknik trade naked chart, teknik trade dengan indicator, teknik trade dengan chart pattern, teknik trade dengan candlestick pattern dan macam-macam lagi teknik trade yang ada. Cuma matlamatnya hanya satu, jana profit dalam trading dan minimumkan kerugian sekecil mungkin. So, sebagai seorang trader, kena rajin mantapkan skill trading, buat backtest teknik - teknik yang ada dan mahirkan beberapa teknik trade yang rasa paling sesuai dan kena dengan jiwa seorang trader. 

Paling mudah nak melihat potensi gerakan chart dan membuat analisis chart adalah dengan menggunakan indicator Ichimoku Kinko Hyo / Ichimoku Cloud / Awan Ichimoku. DIkenali sebagai "The One Look Equilibrium Chart". Dengan sekilas pandang, boleh nampak potensi halatuju gerakan chart, kekuatan bullish / bearish, signal belian / hold / jualan, momentum, aras sokongan dan rintangan kuat yang ngam-ngam sentuh dan boleh terus merancang strategi trading. Memang sangat power indicator ni. Jika berkelapangan belajarlah tentang Teknik Trade dengan Ichimoku Cloud. Kalau google atau search di Youtube ada banyak nota dan video tentang Ichimoku Cloud.
 
Cuma indicator Ichimoku Cloud ni, bila dipadankan pula dengan gerakan tersembunyi divergence dan moving average, memang hasilnya sangat mantap. Akan terhasilnya satu setup gerakan entry di dasar dekat dengan tapak dan jauh dengan resistance dan aras target. Trading strategi low risk high reward memang sesuatu yang dicari-cari oleh para trader. Maksimumkan keuntungan dan minimumkan kerugian. Emosi juga lebih stabil dan terkawal. Setup ini dinamakan sebagai Setup Ichivergence. Iaitu gabungan antara Ichimoku dengan Divergence.
 
 
Jika berminat untuk pelajari tentang Setup Ichivergence ini, jemput sertai Kelas Setup Ichivergece. Kebiasannya kelas ini berlangsung selama 1 bulan. Selepas mendaftar kelas, anda akan terima empat (4) video pembelajaran dan masuk ke dalam group support telegram 2 hala. Kemudian, akan ada satu sesi kelas separuh hari untuk mantapkan ilmu tentang Setup Ichivergence. Selepas itu, akan ada 2 sesi live trade untuk pelajari secara live bagaimana untuk analisis chart dan mencari entry terbaik semasa live trading. Sepanjang group support selama 1 bulan juga, akan banyak dibincangkan chart-chart kaunter saham yang sedang membuat Setup Ichivergence untuk tujuan pembelajaran dan pemantapan ilmu. Semoga selepas sesi pembelajaran berakhir, rakan-rakan trader yang sertai Kelas Sesi Pemantapan Teknik Trade Setup Ichivergence ini akan lebih jelas mata melihat potensi gerakan chart dan lebih mudah untuk membuat analisis chart. KLIK SINI atau pada image  di bawah untuk keterangan lanjut dan pendaftaran kelas. Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Penerangan dan Kajian Market Depth

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Pengunaan Indicator Untuk Entry dan Exit Kaunter Saham

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth