Jemput Lawat Website Teknik Trade

Website Baru TeknikTrade.com

Memperkenalkan website terbaru sy iaitu tekniktrade.com . Berhijrah ke laman web yang lebih bersih dan berinformasi. Blog ni macam terlalu berserabut pulak dan susah nak manage susun aturnya. Jadi, sy create website baru dan beberapa entry dari blog ini akan di bawa bersama ke website tekniktrade.com . Jemput la lawat ya. Website akan sentiasa dikemaskini dengan perkongsian ilmu dan news yang berkaitan serta akan ditambahbaik dari semasa ke semasa.  Untuk blog content, terbahagi kepada 3 bahagian iaitu News (update terkini berita berkaitan dengan kaunter dan dunia saham), Stocks Pick & Analysis (dikumpulkan disini stocks pick oleh broker house sepanjang minggu dan juga analisis kaunter) dan Education (penulisan tentang teknik trade dan pembelajaran). Di website ini juga, para trader boleh subscribe video-video pembelajaran pelbagai topik teknik trade. Boleh ulang-ulang tonton hingga faham. Semoga bermanfaat. KLIK SINI untuk semua topik pembelajran dan pemantapan ilmu yang ada. Jemp

Accreditation

Accreditation

Jemput la follow tanda sokongan. Terima kasih.

TEORI vs REALITI (Aras Target Kaunter Saham)

Secara teorinya semua org pun boleh petik harga target (tanpa kajian dan analisis chart) untuk sesuatu kaunter. Petik je la "boleh tu sampai 50", "boleh sampai singgit ni, u'olls tengok la nanti", "dua ringgit itu pasti, mark my word", "paling jauh boleh tu sampai 5 ringgit, tak caye tgk la".. free je nak cakap gitu, zero responbility untuk mereka yang follow dan percaya... kalau sampai, "i told u", "tu la tak pecaya", "kan dah cakap", "untung la u'olls skali skala i'olls belanja, next time kena bayar la"... tapi kalau tak sampai or tiba2 junam. Ayat lain pulak keluar "biasa la tu", "market bukan kita punya", "set stop loss siap2", "lain kali kaji dulu"... 

Realitinya, untuk sampai ke aras target gerakan harga tak semudah lukisan gerakan di buku-buku dan nota-nota saham. Penuh dengan gelora dan onak duri. Elok dah naik beberapa hari, kemudian dia ambik masa sehari untuk balas dengan candle merah sebatang balik ke harga beli, kdg2 terus loss. Elok makan stop loss / lps cut loss, dia reversed mendaki kembali ke harga target. Jadi, utk beli sesuatu kaunter, aras target kompangan atau petikan hanya boleh dijadikan sebagai rujukan. Yang penting kita punya aras target, teknik trade dan matlamat semasa membeli kaunter. Ada org matlamatnya "dpt RM100 or RM200 sehari cukup la", "target 10%, sampai jual dulu", "swing beberapa hari selagi takde bearish reversal candle", "target aras psychological resistance - 20 sen, 50 sen, RM1, RM1.50, RM2.00, RM2.50, RM3.00", "swing long selagi tak patah trend" dan sebagainya.. jadi berdasarkan matlamat setiap org, sebenarnya aras target tak sama. Kenapa kena percaya pd aras target org lain?? Always keep in mind "When it comes to your money, only trust one person : Yourself"

Koleksi video belajar saham percuma: https://www.youtube.com/user/fizwan5809/videos

Iklan, Jika berminat untuk pelajari Pakej Lengkap Belajar Analisis Teknikal, boleh klik pada image di bawah :




Ulasan

Entry Yang Menarik Perhatian Ramai

Fundamental Analysis : Kesan EPS Pada Pergerakan Harga Saham

Kaunter Saham Berkaitan Emas / Gold di Bursa Malaysia

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Penerangan dan Kajian Market Depth

Website Baru TeknikTrade.com

Paling Banyak Dibaca

Penggunaan Time Frame Dalam Berdagang Saham

Kelebihan Akaun CDS UOB dan Cara Nak Buka Akaun

Mudahnya Trade Dengan Fibonacci Retracement

Teknik Setup Garisan Support dan Resistance SnR Yang Power dan Ngam-Ngam Sentuh

Trade Saham FIFO dan Intraday

Penerangan dan Kajian Market Depth